Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Rauwe groenten, ook wel ‘crudités genoemd, zijn heerlijk als voorafje of tussengerechtje bij de barbecue. Zet een grote schaal met komkommersticks, paprikareepjes en tomatenspiesjes op tafel en serveer er wat lekkere dips bij. Wedden dat de schaal zo leeg is?
Rucola-avocadodip
Pureer 50 gram grof gehakte rucola in een keukenmachine of met een staafmixer met het vruchtvlees van 1 avocado, 2 eetlepels citroensap, zout en peper. Giet er een scheutje van circa 50 ml olijfolie bij tot de gewenste dikte is bereikt. Ook lekker bij rauwkost of stokbrood.
Pittige mayodip
Meng 200 ml halvanaise (of mayonaise) met een ½ eetlepel geraspte gemberwortel (of 1 theelepel gemberpoeder), 2 teentjes geperste knoflook, 1 gehakte rode peper, zonder zaadjes en 1 eetlepel limoen- of citroensap.
Gember-chilidip
Meng 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel of fijngehakte gemberstukjes op siroop door 6 eetlepels chilisaus en 2 eetlepels arachideolie. Roer er 1 eetlepel gehakte verse koriander of bieslook door. Lekker bij gegrilde groenten en tortillachips.
Deel:
Smaakmakers
OOK INTERESSANT