1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Hoe maak je een goede dry-rub?
« TERUG
Hoe maak je een goede dry-rub?

Hoe maak je een goede dry-rub?

Maak je vlees, vis of groente nog smakelijker met een mix van verschillende soorten gedroogde kruiden in de vorm van een dry-rub. Rubben is het inwrijven van een product met een mengsel van gedroogde kruiden of specerijen, om een product meer smaak te geven. Het verschil met een marinade is dat een dry-rub snel veel smaak geeft aan je product, zonder dat je lang hoeft te wachten voordat het is ingetrokken.

Wrijf vlak voor het grillen het vlees of de vis in met een kant-en-klare rub. Of maak in een handomdraai een homemade dry-rub. Zo geef je gemakkelijk je eigen draai aan vlees, vis of groente van de barbecue. Geniet van deze twee dry-rub recepten!

Homemade dry-rub

  1. Voeg alle kruiden aan een kom toe en meng goed met een vork.
  2. Wrijf het vlees of de vis royaal in met de rub en gaar deze op de barbecue.

Tip
Gebruik de kruidenmix ook om boter en dressings op smaak te maken.

Bijgerecht

Ca. 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 50 g zeezout
  • 50 g bruine suiker
  • 20 g paprikapoeder
  • 2 el vergemalen zwarte peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl komijnpoeder

Ingrediënten

Classic American rub (lekker in combinatie met een zalmmoot)

    1. Snijd, indien nodig, de zalmfilet in gelijke moten. Halveer de limoen en pers het sap van een halve limoen.
    2. Wrijf de zalmmoten eerst in met de limoensap en volg met de rub. Door de limoensap krijgt de zalm een frisse touch en blijft de rub beter aan de moten plakken.
    3. Gril de zalm in 8-10 minuten gaar en keer de vis halverwege slechts 1 keer. Op die manier is de kans het grootst dat de zalmmoten tijdens het grillen heel blijven.
    4. Snijd de andere helft van de limoen in partjes en serveer deze bij de zalm.

Let op: laat voor gebruik de barbecue goed op temperatuur komen. Zalmfilet kan de vlammen goed hebben en blijft mooi stevig. Gebruik, indien gewenst, aluminiumfolie tegen het plakken. Smeer deze vooraf aan 1 kant in met een beetje olijfolie.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje Santa Maria Grill & BBQ herbs
  • 1 limoen
  • 4 zalmfilets op huid
Extra
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

OOK INTERESSANT