1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Maak het af met een sausje
« TERUG
Maak het af met een sausje

Maak het af met een sausje

Een warme zomeravond is bij uitstek het moment om de barbecue aan te zetten. En bij een avond barbecueën kan een lekkere saus natuurlijk niet ontbreken. Zoek je een sausje om je stokbrood of gegrilde groenten in te dippen? Of een dressing voor in de salade? Maak jouw barbecuegerecht dan af met een zelfgemaakt sausje! Gemakkelijk én lekker vers wanneer je hem zelf maakt. Vier verschillende recepten voor het maken van een sausje, om jouw barbecueavond compleet te maken.

Citroen-vinaigrette

    1. Meng in een ruime kom een halve eetlepel mosterd, een halve eetlepel vers geperst citroensap, een halve eetlepel azijn samen met een snufje zout en peper. Meng met een garde tot een romig mengsel.
    2. Voeg langzaam de olijfolie toe en blijf kloppen met de garde. Hoe meer olijfolie er wordt toegevoegd hoe dikker de vinaigrette wordt.

Tip
Lekker bij de groene asperges omwikkeld met knapperige bacon maar ook als dressing voor over een groene salade.

Bijgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 0.5 el Franse mosterd
  • 0.5 citroen
  • 0.5 el witte wijn azijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge

Ingrediënten

Traditionele tzatziki

Traditionele tzatziki

    1. Pel en pers de knoflook uit, hak de dille fijn en meng met de olijfolie.
    2. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit. Voeg het olijfolie mengsel toe en roer goed door de komkommer.
    3. Pers het sap van de citroen uit.
    4. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met citroensap.
    5. Garneer met fijngehakte munt.

Tip
Lekker om te serveren met pita brood.

Bijgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 350 g Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 citroen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 3 takjes dille
  • 2 takjes munt

Ingrediënten

BBQ-saus

BBQ-saus

    1. Pel en snipper de ui fijn en pers de knoflook uit.
    2. Verwarm de gesnipperde ui in een steelpan, samen met 100 milliliter water, de knoflook, de azijn, de mosterd en de bruine basterdsuiker. Laat dit 25 minuten zacht koken op laag vuur.
    3. Voeg na 25 minuten de ketchup, de gerookte paprikapoeder en de Worcestershire saus toe en verwarm nog 5 minuten.

Tip
Lekker als saus bij spareribs of kip, of om deze in te marineren.

Bijgerecht

Ca. 35 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 120 g ketchup
  • 2 el Worcestershire sauce
  • 2 el basterdsuiker donker
  • 1 el appelazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Ingrediënten

Knoflookmayonaise

Knoflookmayonaise

    1. Rasp de schil van de citroen, zorg ervoor dat je het wit niet mee raspt (dit zorgt voor een bittere smaak).
    2. Pel en pers de knoflook uit en meng met de mayonaise, de mosterd, de olijfolie en het citroenrasp.

Tip
Lekker om groente in de dippen, maar ook bij stokbrood, vlees of vis.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 6 el mayonaise
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie

Ingrediënten

OOK INTERESSANT