1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /5 gangen van de BBQ
« TERUG
5 gangen van de BBQ

5 gangen van de BBQ

Op de barbecue kun je natuurlijk ook een 5-gangendiner bereiden. Even grillen en aan elk gerecht zit die lekkere, authentieke barbecuesmaak. Je kunt de zomer al bijna proeven!

1. Amuse
Bruschetta met avocado en gemarineerde tomaatjes

Roer 2 eetlepels olijfolie los met citroenrasp en –sap en breng op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in plakjes en leg met de plakjes tomaat op een plat bord. Bestrooi met de reepjes basilicum. Besprenkel met de dressing en laat circa 15 minuten marineren. Snijd het stokbrood in 8 schuine sneetjes en bestrijk ze met olijfolie. Rooster het brood op een hete barbecue en beleg met de plakjes tomaat en avocado.

Mini garnalenspiesjes

2. Voorgerecht
Mini garnalenspiesjes

Rijg de garnalen aan de prikkers. Meng de olie met de citroenrasp en -sap en bestrijk de spiesjes met 1 eetlepel van dit mengsel. Maak de kruidensalsa en roer de kruiden, kappertjes en knoflook door de rest van het oliemengsel. Rooster de spiesjes kort op de barbecue. Serveer de spiesjes met wat gemengde sla, de kruidensalsa en partjes citroen.

Salade van gegrilde venkel en tomaatjes

3. Tussengerecht
Salade van gegrilde venkel en tomaatjes

Snijd de venkel in vieren en verwijder de harde kern. Kook de parten venkel in enkele minuten beetgaar en laat uitlekken. Besprenkel met olijfolie en rooster op de barbecue. Leg het grillbakje met tomaatjes op de barbecue en rooster circa 10 minuten. Klop een dressing van de rest van de olie en de azijn. Rooster de bosui kort op een hete grill tot ze net gaan verkleuren en snijd in schuine stukken. Meng in een kom met de gegrilde tomaatjes, venkel, komkommerlinten en dressing.

Gemarineerde lamskoteletjes

4. Hoofdgerecht
Gemarineerde lamskoteletjes

Wrijf de koteletjes in met chilipoeder en zout. Maak in een schaal een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook en de verse kruiden. Marineer hierin de koteletjes en dek af met folie. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Neem de koteletjes ruim van te voren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur zijn. Dep het vlees eerst droog met keukenpapier en grill ze vervolgens ca. 2-3 minuten per kant op de barbecue.

Tip: Blaadjes rissen van een takje tijm (of rozemarijn) gaat heel eenvoudig als je de takjes eerst even in de vriezer legt.

Bijgerecht
Maiskolven met paprikaknoflookboter

Prak de boter fijn met de knoflook en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Kook de maiskolven in circa 10 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water en verwijder de draden en buitenste bladeren. Snijd elke maiskolf in 2 stukken. Wrijf de maiskolven goed in met een deel van de paprika-knoflookboter en rooster ze op de barbecue rondom bruin. Serveer warm met de rest van de boter.

Ananaspakketjes

5. Dessert
Ananaspakketjes

Snijd de ananas in schijven en verdeel over de aluminiumfolie. Meng de fijngehakte gember en gembersiroop met limoensap en -rasp. Besprenkel de ananas hiermee en vouw de pakketjes dicht. Leg ze op het rooster van de barbecue en laat circa 10 minuten garen. Vouw de pakketjes open en bestrooi met de frambozen en bosbessen. Tip: Schep er, als het fruitpakketje wat is afgekoeld, een bolletje vanille-ijs op.

Deel:

Amuse

Ca. 10 minuten + 15 minuten marineren

4 personen

Ingrediënten

  • 5 eetl. PLUS Olijfolie
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 2 tomaten, in plakjes
  • ½ rijpe avocado, geschild en pit verwijderd
  • handje basilicumblaadjes, in reepjes
  • 1 PLUS Korenlanders Rustiek stokbrood

Voorgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g PLUS Wokgarnalen
  • 4 eetl. Olie
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 1 takje basilicum, munt en peterselie, fijngehakt
  • 1 theel. Kappertjes, fijngehakt
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 25 g gemengde slablaadjes
  • ½ citroen in partjes
  • kleine (tapas)prikkers

Tussengerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 bakje PLUS Moment grilltomaten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. witte-wijnazijn
  • ½ komkommer, in lange lintengeschaafd
  • 2 bosuitjes

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten + 1 uur marineren

4 personen

Ingrediënten

Lamskoteletjes
  • 2 schaaltjes PLUS Lamskoteletjes
  • 1 theel. chilipeper of -vlokken
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetl. Verse munt, fijngehakt
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • vershoudfolie
Maiskolven
  • 50 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 maiskolven

Dessert

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 ananas, schoongemaakt
  • 1 bolletje stemgember, fijngehakt
  • 1 eetl. gembersiroop
  • rasp en sap van ½ limoen
  • 50 g bosbessen
  • 50 g frambozen
  • 4 stukken aluminiumfolie van ca. 30x30 cm

Producten uit dit artikel