Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Op de barbecue kun je natuurlijk ook een 5-gangendiner bereiden. Even grillen en aan elk gerecht zit die lekkere, authentieke barbecuesmaak. Je kunt de zomer al bijna proeven!
1. Amuse
Bruschetta met avocado en gemarineerde tomaatjes
Roer 2 eetlepels olijfolie los met citroenrasp en –sap en breng op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in plakjes en leg met de plakjes tomaat op een plat bord. Bestrooi met de reepjes basilicum. Besprenkel met de dressing en laat circa 15 minuten marineren. Snijd het stokbrood in 8 schuine sneetjes en bestrijk ze met olijfolie. Rooster het brood op een hete barbecue en beleg met de plakjes tomaat en avocado.
2. Voorgerecht
Mini garnalenspiesjes
Rijg de garnalen aan de prikkers. Meng de olie met de citroenrasp en -sap en bestrijk de spiesjes met 1 eetlepel van dit mengsel. Maak de kruidensalsa en roer de kruiden, kappertjes en knoflook door de rest van het oliemengsel. Rooster de spiesjes kort op de barbecue. Serveer de spiesjes met wat gemengde sla, de kruidensalsa en partjes citroen.
3. Tussengerecht
Salade van gegrilde venkel en tomaatjes
Snijd de venkel in vieren en verwijder de harde kern. Kook de parten venkel in enkele minuten beetgaar en laat uitlekken. Besprenkel met olijfolie en rooster op de barbecue. Leg het grillbakje met tomaatjes op de barbecue en rooster circa 10 minuten. Klop een dressing van de rest van de olie en de azijn. Rooster de bosui kort op een hete grill tot ze net gaan verkleuren en snijd in schuine stukken. Meng in een kom met de gegrilde tomaatjes, venkel, komkommerlinten en dressing.
4. Hoofdgerecht
Gemarineerde lamskoteletjes
Wrijf de koteletjes in met chilipoeder en zout. Maak in een schaal een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook en de verse kruiden. Marineer hierin de koteletjes en dek af met folie. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Neem de koteletjes ruim van te voren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur zijn. Dep het vlees eerst droog met keukenpapier en grill ze vervolgens ca. 2-3 minuten per kant op de barbecue.
Tip: Blaadjes rissen van een takje tijm (of rozemarijn) gaat heel eenvoudig als je de takjes eerst even in de vriezer legt.
Bijgerecht
Maiskolven met paprikaknoflookboter
Prak de boter fijn met de knoflook en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Kook de maiskolven in circa 10 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water en verwijder de draden en buitenste bladeren. Snijd elke maiskolf in 2 stukken. Wrijf de maiskolven goed in met een deel van de paprika-knoflookboter en rooster ze op de barbecue rondom bruin. Serveer warm met de rest van de boter.
5. Dessert
Ananaspakketjes
Snijd de ananas in schijven en verdeel over de aluminiumfolie. Meng de fijngehakte gember en gembersiroop met limoensap en -rasp. Besprenkel de ananas hiermee en vouw de pakketjes dicht. Leg ze op het rooster van de barbecue en laat circa 10 minuten garen. Vouw de pakketjes open en bestrooi met de frambozen en bosbessen. Tip: Schep er, als het fruitpakketje wat is afgekoeld, een bolletje vanille-ijs op.
Deel:
Amuse
Ca. 10 minuten + 15 minuten marineren
4 personen
Ingrediënten
Voorgerecht
Ca. 15 minuten
4 personen
Ingrediënten
Tussengerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Hoofdgerecht
Ca. 25 minuten + 1 uur marineren
4 personen
Ingrediënten
LamskoteletjesDessert
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Producten uit dit artikel
OOK INTERESSANT