1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Verantwoord barbecueën
« TERUG
Lekker én verantwoord barbecueën met vlees en vis

Lekker én verantwoord barbecueën met vlees en vis

Barbecueën met verantwoorde producten? Geen probleem bij PLUS. Van een mooi stukje Boerentrots varkensvlees, biologische PLUS kip tot een mooie schol van GIJS. De meest verantwoorde supermarkt van Nederland heeft het allemaal.

Gijs schol van de grill
De duurzame schol van Gijs is afkomstig uit onze ‘eigen’ Noordzee en wordt op een visvriendelijke manier gevangen. Dat proef je. De Noordzeeschol wordt eerst verdoofd en daarna pijnloos gedood. Bij aankomst aan wal worden de schollen direct naar het visverwerkingsbedrijf vervoerd. Er komt dus geen veiling aan te pas. Vanuit het verwerkingsbedrijf gaat de schol meteen naar de PLUS-supermarkten. Zo blijft de GIJS-schol uitstekend op temperatuur en is hij kakelvers.

Barbecuetip: klem de schol in een speciale visklem. Zo weet je zeker dat de schol niet breekt en tussen de kooltjes beland.

Blonde d’Aquitaine van de grill
Het rundvlees van Blonde d’Aquitaine koeien heeft 2 Beter Leven sterren. De kalveren worden op een natuurlijke manier geboren en blijven minimaal vijf maanden bij hun moeder. Daarna worden ze bijvoorbeeld naar de stierenmesterij van Henk Broeders gebracht. Royale stallen, goede voeding, veel stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid. De koeien komen niets te kort. En dat zie je terug aan de kwaliteit van het vlees. Heerlijk mals met een perfecte vetbedekking.

Barbecuetip: broodje hamburger met een Boerentrots Blonde d’Aquitaine burger maken? Snijd het broodje door de helft, smeer de binnenkant lichtjes in knoflookolie en leg het kort op de grill. Zo geef je het broodje Blonde d’Aquitaine burger extra schwung!

Beter Leven varken
Speklappen, riblappen of een sateetje. Varkensvlees blijft populair bij barbecueliefhebbers. Wil jij smaakvol en verwantwoord varkensvlees op de barbecue. Kies dan voor het Beter Leven varken. Deze varkens leven in grotere hokken en hebben meer speelmateriaal als stro, hout en touw. Om de stress te beperken zijn er daarnaast reislimieten opgesteld. Dit zorgt voor minder stress en dus lekkerder vlees. En dat proef je.

Barbecuetip: maak een marinade van olijfolie, witte wijnazijn, honing, knoflook, gember, koriander en een mespuntje chilipoeder en laat hier een in blokjes gesneden varkenshaas een half uur in rusten. Maak vervolgens een spies met ananas en varkenshaas. Heerlijk zoet!

Beter Leven kip
De Hollandse Beter Leven kip is gezonder en robuuster dan normaal kippenvlees. Ook groeit dit kippenras van nature langzamer. Mede hierdoor hebben zij nog nauwelijks antibiotica nodig. Naast de verbeterde gezondheid heeft de Hollandse Beter Leven kip ook meer bewegingsvrijheid dan reguliere kippen. De kippen kunnen gewoon lekker rondlopen door een dikke laag strooisel. En omdat ze lekker kunnen bewegen is het vlees kwalitatief beter. En dat proef je!

Barbecuetip: zelf kipsaté maken? Week de satéprikkers in water. Dit helpt tegen het splinteren en voorkomt dat de stokjes aanbranden op de grill.

Deel:

Verantwoord of biologisch

OOK INTERESSANT